گیمرها و فیلم بازهای حرفه ای می دانند که صفحه نمایش لپ تاپ چقدر مهم است. چون بدون صفحه نمایشگر با کیفیت نمی توانند تصاویر فوق العاده بازی و یا تماشای فیلم را تجربه کنند. ارتباط ترشح آدرنالین و صفحه نمایشگر را فقط یک گیمر حرفه ای درک می کنند و اهمیت این موضوع باعث شده روز به روز نمایشگرهای لپ تاپ ها با قابلیت ها و کیفیت های حرفه ای تری به بازار وارد بشوند. صفحه های نمایشگر مانند گوشی های همراه به پنل های مختلف و قابلیت های متعددی مجهز هستند، اگر دوست دارید فضای هیجان انگیزی در بازی ایجاد کنید و یا اگر برایتان مهم است آنچه می بینید کیفیت بالایی داشته باشد، با مقاله انواع صفحه نمایش لپ تاپ همراه شوید.
فهرست مطالب
نمایشگرهای LCD
نمایشگرها ویژگی های مختلفی مثل وضوح و شفافیت، اندازه، نرخ تازه سازی، شفافی و براقی را دارند و ممکن است در برخی موارد، قابلیت های متنوع تری مثل نمایش سه بعدی به این ویژگی ها اضافه شود. اما پنل ها خاصیت مهم ال سی دی ها به شمار می روند و براساس آن، نوع عملکرد ال سی دی تعیین می شه. Lcd مخفف Liquid Crystal Display است . آن ها از صفحه نمایش تخت ساخته شده اند که حاوی کریستال های مایع است. کریستال های مایع از نور پس زمینه استفاده می کنند تا نور را منتشر کنند و درحقیقت نور پس زمینه، نمایشگرهای LCD و LED را متمایز می کند. بهترین نمونه نمایشگرهای LED در لپ تاپ اچ پی وجود دارد. از LCD برای ساخت نمایشگرهای لپ تاپ و تلویزیون، دوربین های دیجیتال استفاده میشه. Lcd انواع پنل مختلفی دارند شامل TN,ips,VA است.
معرفی نمایشگرهای LED

معرفی نمایشگرهای LED
LED نوعی از فناوری های صفحه نمایشگر و مخفف Light emitting Diode Display است. پنل های LED نور را ساطع می کنند و مزیت بزرگی که دارند کم مصرف بودن آن ها است. بنابراین برای وسایل الکترونیکی مثل لپ تاپ، تلفن های هوشمند و تبلت بسیار کارآمد و به صرفه هستند. به طور کلی نمایشگرهای LED و LCD برای نمایش پیکسل ها از نور پس زمینه استفاده می کنند اما OLED مستقلا نور می سازد. به طور کلی LED و OLED تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. پیکسل های OLED ساطع کننده نور هستند اما برعکس LCD عملکرد انتقالی دارد.
نمایشگر OLED ساطع کننده نور
این نوع نمایشگر مخفف Organic Light emitting Diode یا دیود نوری ارگانیک است و بیشتر در تلویزیون ها و تلفن های هوشمند کاربرد دارند. اما به تازگی در نمایشگرهای لپ تاپ هم به کار می روند. نمایشگرهای OLED از پیکسل های جداگانه برای نمایش تصاویر استفاده می کنند و نرخ تازه سازی و زاویه دید بهتری نسبت به LCD ها دارند. نکات برجسته ای که در نمایشگرهای OLED وجود داره شامل دقت رنگ بالا و زاویه دید خوب و نمایش فوق العاد رنگ مشکی در آن است. پس اگر می خواهید نمایشگر OLED را نسبت به بقیه مدل ها تشخیص بدهید، به این ویژگی ها دقت کنید.البته نمایشگر OLED نقاط ضعفی هم دارند. آن ها انرژی زیادی مصرف می کنند و مستعد سوختن هستند. اما اگر قیمت نمایشگر در اولویت انتخاب شماست، متاسفانه OlED نسبت به ips گران تر است. در ادامه به انواع پنل های صفحه نمایشگر می پردازیم.
نمایشگر ips یا سوییچینگ در صفحه

نمایشگر ips یا سوییچینگ در صفحه
Ips یکی از انواع صفحه نمایش لپ تاپ و از مخفف in-plane switching به معنی سوییچینگ در صفحه گرفته شده است. نمایشگرهای لپ تاپ از کریستال های مایع (LCD) تشکیل شده اند و تفاوت نمایشگر به تغییر الگوهای کریستال های مایع در آن ها ایجاد می شود. جابه جایی افقی کریستال ها در ipsتجربه زاویه دید بهتری به تماشاگر می دهد. نمایشگرهای ips ثبات و دقت رنگ فوق العاده ای دارند. آن ها محدودیت های زاویه دید را در TN از بین می برند. پس اگر دنبال نمایشگر با دقت بالا و زاویه دید خاص می گردید، ips گزینه مناسبی است. دلیل خاص بودن رنگ ها در ips پشتیبانی از رنگ های RGB است و این موضوع باعث شده که محدودیت طیف رنگی در نمایشگر ips معنی نداشته باشه، نمایشگرهای ips بهترین انتخاب برای کارهای گرافیکی حرفه ای به شمار می رود.
ویژگی های شاخص نمایشگرهای ips
- رنگ و کنتراست خوب
- زاویه دید گسترده
- دقت و ثبات رنگ فوق العاده
- سرعت پاسخگویی سریع
- کریستال ها به صورت موازی قرار می گیرند
نمایشگرهای پیچ خورده TN

نمایشگرهای پیچ خورده TN
نمایشگر TNیکی از انواع صفحه نمایش لپ تاپ مخفف کلمه Twisted Nematic (نماتیک پیچ خورده) است و جزو نمایشگرهای صفحه تخت به شمار می روند. این نمایشگر جزو مدل های قدیمی نسبت به انواع دیگه نمایشگر هست و بیشتر در لپ تاپ ها کاربرد دارد. ارزانی و کیفیت بالای پنل های TN دو ویژگی مهمی است که آن ها را به یک ضرورت مهم برای گیمرها تبدیل کرده است. بنابراین این نوع پنل ها را بیشتر در لپ تاپ های رده بالا و مانیتورهای بازی می بینیم. ویژگی دیگه نمایشگرهای TN که باعث شده گیمرها از آن استقبال کنند، نرخ تازه سازی بالا و زمان پاسخ دهی پایین تصاویر است، در نتیجه با دو مدل دیگر یعنی OLED و IPS در رقابت تنگاتنگ قرار می گیرند. اما برعکس OLED زاویه دید و بازتولید رنگ ضعیفی دارند. به طور کلی برای کارهای دقیقی مثل ویرایش عکس مناسب نیستند.
ویژگی های نمایشگرهای TN
- قیمت مناسب
- نرخ تازه سازی بالا
- زمان پاسخ دهی پایین تصاویر
- بازتولید رنگ ضعیف
- زاویه دید محدود
نمایشگرهای VA یا تراز عمودی

نمایشگرهای VA یا تراز عمودی
یکی از انواع صفحه نمایش لپ تاپ و مخفف Vertical Alignment به معنی تراز عمودی است. کریستال ها در این نوع نمایشگر به صورت عمودی قرار می گیرند. پنل های VA دقت رنگ بالا و زمان پاسخ گویی فوق العاده ای دارند و در آن ها کنتراست رنگ ها بسیار چشم گیر است. تراز عمودی نمایشگر های VA این قابلیت را به آن ها اضافه می کنه که رنگ های مشکی را عمیق تر نشان می دهد. اما نقطه ضعفی که در مورد نمایشگرهای VA به چشم می خوره، اینه که رنگ های قدرتمندی ندارند. و سرعت پاسخ دهی، نسبت به انواع دیگر ضعیف تر عمل می کند. از طرف دیگه زاویه دید چشم گیری ندارن، در نتیجه تمام این موارد باعث می شه برای انتخاب در بازی کاندید نشوند. به طور کلی از نظر ویژگی و کاربرد پنل های VA بین نمایشگرهای TN و IPS جای می گیرند.
ویژگی های نمایشگرهای VA
- بهترین کنتراست رنگ نسبت به بقیه مدل ها
- ضعیف بودن قدرت رنگ
- عمیق نشان دادن رنگ مشکی
- زاویه دید عالی
- مقرون به صرفه
دسته بندی انواع نمایشگرها

دسته بندی انواع نمایشگرها
نمایشگرهای lcd به انواع دیگری شامل نمایشگرهای انعکاسی، نمایشگرهای انتقالی و نمایشگرهای عریض تقسیم بندی می شوند و البته مهم نیست برند لپ تاپ لنوو ، ایسوس یا اپل باشد، در نهایت ممکن است هر کدام این ویژگی ها را داشته باشند. در ادامه به تفصیل به این دسته بندی نمایشگرها می پردازیم.
ویژگی های نمایشگرهای انعکاسی
این نوع نمایشگرها به صورت انعکاسی عمل می کنند. به این معنی که نور پس زمینه را می گیرند تا تصاویر را نمایش دهد. بنابراین ال سی دی ها از نوع انعکاسی در اتاق های تاریک و نور شب کارکرد خوبی ندارند. زیرا ابزار ضروری نمایشگرهای انعکاسی نور و روشنایی است. آن ها نور پس زمینه ندارند و هیچ نوری به تنهایی تولید نمی کنند. آن ها زیر نور قدرتمند خورشید، تصاویر را به روشنی و وضوح نمایش می دهند. شما می توانید ساعت ها به مانیتور انعکاسی زیر نور قدرتمند خورشید نگاه کنید بدون این که چشمتان آسیب ببیند. انگار زیر نور طبیعی مطالعه می کنید. به طور کلی این دسته از نمایشگرهای LCD ارزان ترین نوع نمایشگر ها به شمار می روند.
معرفی نمایشگرهای انعکاسی ترکیبی

معرفی نمایشگرهای انعکاسی ترکیبی
از ترکیب نمایشگرهای انعکاسی ترکیبی و انتقال دهنده ساخته شده اند و جذابیت فوق العاده این نمایشگر در ادغام دو فناوری است زیرا مزیت های هر دو را به ارث برده است. به این صورت که تصاویر در فضای باز و تاریک به وضوح قابل دیدن هستند در نتیجه محدودیت نمایش در محیط های تاریک را ندارند و برای افرادی که کارهایشان در فضای داخل و خارج است، گزینه مناسبی به شمار می رود. البته این ویژگی باعث شده که نمایشگرهای انعکاسی ترکیبی گران ترین صفحه نمایش به شمار بیایند.
نمایشگرهای عریض
در این نوع نمایشگرها، نسبت عرض به طول بیشتره و Ultrawide 33 درصد گسترده از نمایشگرهای عریض هستند. به طور کلی بیشتر نمایشگرها از نوع عریض ساخته می شوند. زیرا یک صفحه نمایشگر عریض فضای نمایشی بیشتری عرضه می کنند. درنتیجه تصاویر با جذابیت بیشتری نمایش داده می شوند. پس اگر دوست دارید بازی با هیجان فوق العاده را تجربه کنید، نمایشگرهای عریض گزینه عالی به شمار می روند. چون میدان دید وسیع تری به کاربر می دهند و چشم را خسته نمی کنند. مانیتورهای عریض گزینه عالی برای کارهایی مانند طراحی وب سایت هستند. زیرا این امکان را دارند که محتوای بیشتری به کاربر ارائه بدهند. نمایشگرهای عریض در تلویزیون و مانیتورهای کامپیوتر کاربرد دارند. ایسر برند معتبر تولید لپ تاپ در سرتاسر دنیا است و لپ تاپ ایسر نمایشگرهای فوق العاده با کیفیتی دارند که در میان برندهای دیگر لپ تاپ، گزینه رقابتی به شمار می آیند.
سایز نمایشگر لپ تاپ

سایز نمایشگر لپ تاپ
غیر از پنل نمایشگر نکات مهم دیگری در انتخاب صفحه نمایشگر مناسب دخیل هست. اندازه نمایشگر ویژگی قابل توجه در انتخاب صفحه نمایشگر به شمار می ره. سایز نمایشگرها از 10 اینچ تا 17 اینچ متغیره. و انتخاب سایز نمایشگر به نوع کارایی شما بستگی داره. قطعا گیمرها برای داشتن یک بازی هیجان انگیز دنبال یک نمایشگر بزرگتر می گردند. البته لپ تاپ های گرافیکی برای گرافیست ها هم به نمایشگرهای بزرگتر برای ویرایش های گرافیکی و کارهای ویدیویی نیاز دارند. در هر صورت سایزهای نمایشگر مزیت و معایبی دارد، مثلا نمایشگرهای کوچک خیلی راحت در کیف قرار می گیرند و قابل جابه جایی و سبک هستند و دست را خسته نمی کنند، اما نمایشگرهای بزرگتر کارهای حرفه ای تر را انجام می دهند اما جابه جایی آن ها سخت تر از نمایشگرهای کوچک تر است.
کیفیت بالا نمایانگر روح تصاویر است
علاوه بر سایز، رزولوشن نمایشگر بر کیفیت تصاویر بسیار تاثیرگذار است. رزولوشن به معنی قابلیت نمایش تعداد پیکسل ها است. و براساس طول و عرض اندازه گیری می شود. نمایشگرهای استاندارد وضوح 1920 در 1080 دارند، 1920 عرض نمایشگر و 1080 طول را نشان می دهند. هر چه تعداد رزولوشن بیشتر باشد، تصاویر با کیفیت فوق العاده ای نمایش داده می شوند. زیرا رزولوشن بالا نتیجه نمایش تصاویر با جزئیات بیشتر است. بنابراین رزولوشن ویژگی حیاتی در میان گیمرها به شمار می ره. اما نقطه ضعفی که رزولوشن های بالا دارند، نمایش فونت های کوچک است. در نتیجه برای افراد کم بینا مناسب نیست و کاربر مجبور است که اندازه فونت را تغییر دهد. رزولوشن لپ تاپ های اچ پی Hp Elitebooks و HP ZBooks وضوح 3840 در 2160 دارد که جزو رزولوشن های قابل اطمینان است و برای کارهای هنری و مهندسی بسیار کاربرد دارد.
کدام رزولوشن به بازی قدرت می دهد

کدام رزولوشن به بازی قدرت می دهد
نبض بازی را یک رزولوشن حرفه ای و با کیفیت بالا می سازد. اما بین رزولوشن حرفه ای و کارت گرافیکی با کیفیت رابطه متقابلی وجود دارد. یعنی اگه نمایشگر با رزولوشن فوق العاده با کارت گرافیک معمولی تر داشته باشید، خروجی باب میل نخواهد بود. و سرعت را کم تر می کنند. بنابراین برای داشتن یک بازی فوق العاده باید مجموعه ای عوامل را کنار هم قرار دهید، یک کارت گرافیک عالی در کنار رزولوشن با کیفیت، تمام آن لوازمی است که شما نیاز دارید.
رابطه روشنایی نمایشگر و سلامت چشم
روشنایی عامل مهم دیگر در انتخاب نمایشگر لپ تاپ به شمار می رود. لپ تاپ و تلفن های همراه نمایشگرهای براقی دارند اما براق بودن باعث می شود انعکاس نور در فضای باز مشکل ساز شود، و راه حل این مشکل فقط تنظیم میزان روشنایی است که نور را شکست می دهد. نیت واحد اندازه گیری میزان روشنایی است. هر چه عدد نیت بالاتر باشد، میزان روشنایی نمایشگر بیشتر میشه. به طور استاندارد میزان روشنایی در نمایشگرهای لپ تاپ و تلفن همراه بین 200 تا 300 نیت است. عدد بالاتر از 500 نیت روشنایی قابل توجهی داره و به تازگی لپ تاپ های جدید قابلیت روشنایی 500 نیت را برای کاربر فراهم می کنند. و هر چه میزان نور بیشتر باشد کمتر به چشم آسیب وارد میشه زیرا نور کم به چشم فشار می آورد. به طور کلی میزان نور صفحه نمایشگر به نور فضای اطراف نیز بستگی داره.
نرخ تازه سازی ضامن روانی تصاویر در بازی

نرخ تازه سازی ضامن روانی تصاویر در بازی
نرخ تازه سازی به تعداد دفعات تغییر تصاویر بر روی صفحه نمایشگر گفته میشه و ضامن نمایش تصاویر روانتر است. و با هرتز اندازه گیری می شه. و هر چی عدد نرخ تازه سازی تصاویر بیشتر باشه، تصاویر روان تر نمایش داده می شوند. مثلا برای اینکه یک فیلم را به خوبی تماشا کنید به نرخ تازه سازی حداقل 24 فریم در ثانیه نیاز دارید ، یعنی تصاویر در هر ثانیه 24 بار تغییر کند. استاندارد نرخ تازه سازی در لپ تاپ و مانیتور 60 هرتز در ثانیه است و شما در این حالت تصاویر را بسیار روان بدون حرکت مشاهده می کنید. نرخ تازه سازی در لپ تاپ های بازی 120 هرتز به بالا تعریف می شود.
نمایشگرهای دوال یا دوقلو
برخی نمایشگرها ویژگی منحصر به فردی دارند به این معنی که دو نمایشگر در یکدیگر ادغام می شوند. هر دو مانیتور عملکرد واحدی دارند و به کاربر قابلیت های بیشتری می دهند. نمایشگرهای دوال یا دوقلو، کارت گرافیک های قدرتمندی دارند و تصاویر را در یک نمایشگر به کاربر نشان می دهند یا از هر دو صفحه برای انجام یک کار استفاده می کنند. و این قابلیت را دارند که کارها را به طور همزمان انجام دهند. ویژگی این مانیتورها تقسیم صفحه است، که این مزیت به کاربر تسلط بیشتری می دهد. طراحان وبسایت بیشتر از مانیتورهای دوال استفاده می کنند، مثلا ممکن است نیاز داشته باشند که صفحه dream weaver و فوتوشاپ را همزمان باز کنند. به طور کلی انتخاب این ویژگی بسته به نوع کارایی شما متفاوت است.
براساس کارایی تصمیم گیری کنید
قبل از انتخاب مانیتور لپ تاپ باید هدف را مشخص کنید. در مرحله بعدی باید نکاتی مانند دقت رنگ، زاویه دید، نوع پنل و زمان پاسخگویی نمایشگر را بررسی کرده سپس متناسب با کارکرد نمایشگر مناسبی خریداری کنید.
منبع: techwalla